Vietnam, gewoon doen!

Backpacken door Vietnam is een populaire keuze voor reizigers vanwege het afwisselende landschap en de cultuur van het land. Er zijn eindeloos veel dingen te zien en te doen, maar het kan moeilijk zijn om te weten waar je met een budget moet beginnen.

Hier is een lijst van de leukste goedkope dingen om als backpacker in Vietnam te doen.

Bezoek de oude stad Hoi An.

De oude stad van Hoi An staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de populairste bestemmingen in Vietnam. Het is gemakkelijk te zien waarom – de goed bewaarde architectuur, overvloed aan culturele activiteiten, en levendige markt maken het een interessante en betaalbare plaats om te bezoeken.

Veel van de gebouwen in de Oude Stad dateren uit de 15de en 16de eeuw, toen Hoi An een belangrijke handelshaven was. Je kunt door de straten dwalen en de sfeer opsnuiven, of enkele van de hoogtepunten verkennen, zoals de Japanse Overdekte Brug, de Assemblage Hal, of het 200 jaar oude Tan Ky Huis.

Behalve om zijn historische bezienswaardigheden is Hoi An ook beroemd om zijn kleermakerijen. Als als rugzaktoerist kun je profiteren van de goedkope prijzen en een op maat gemaakt hemd, jurk, of broek naar je wensen laten maken.

Neem een kookles

De Vietnamese keuken behoort tot de heerlijkste ter wereld, en er is geen betere manier om er iets over te leren dan door een kookcursus te volgen. Er worden veel verschillende lessen aangeboden in Hoi An, en de meeste kosten ongeveer €10 – €15 per persoon. Je leert hoe je traditionele Vietnamese gerechten maakt, zoals pho, loempia’s, en banh mi. Je krijgt ook te eten wat je kookt, dus zorg dat je met een lege maag komt!

Verken Ha Long Bay

Ha Long Bay is een natuurwonder dat uit meer dan 1.600 kalkstenen eilanden bestaat en een populaire toeristische bestemming is. De baai werd in 1994 tot UNESCO Werelderfgoed verklaard en is een van de populairste attracties in Vietnam. Er zijn veel redenen waarom Ha Long Bay een geweldige plaats is voor rugzaktoeristen met een budget. Om te beginnen is het een van de goedkoopste plaatsen om te bezoeken in het land. Een cruise op de baai kost slechts $ 10 per persoon, en er zijn tal van budgetvriendelijke accommodatie mogelijkheden.

Het landschap in Ha Long Bay is schitterend, en het is gemakkelijk te zien waarom het zo’n populaire bestemming is. De eilanden herbergen talrijke grotten, en er zijn volop mogelijkheden om ga kajakken, zwemmen, en wandelen.

Bezoek de Tempel van de Literatuur

De Tempel van de Literatuur werd oorspronkelijk in 1070 AD gebouwd als een tempel gewijd aan de god van de literatuur, en werd later de eerste universiteit in Vietnam. De tempel ligt in het centrum van Hanoi en is omgeven door een groot park.

Er zijn veel redenen waarom de Tempel van de Literatuur een prima plaats is voor rugzaktoeristen met een budget. Om te beginnen is het gratis om het tempelterrein te betreden, en er zijn tal van mooie tuinen en monumenten om te verkennen. Ook de gebouwen zelf zijn de moeite waard, want ze dateren uit de 11de en 12de eeuw.

Een andere reden waarom de tempel voor rugzaktoeristen van grote waarde is, is dat er veel betaalbare restaurants en cafés in de buurt zijn. Je kunt er voor minder van een heerlijke maaltijd genieten dan €5, en er zijn genoeg plaatsen waar je een goede kop koffie kunt krijgen.

Maak een wandeling rond het Hoan Kiem Meer

Hoan Kiem Lake is een prachtig meer in het hart van Hanoi en is een populaire plek voor zowel plaatselijke bewoners als toeristen. Het meer is omgeven door parken, restaurants en cafés, waardoor het de perfecte plek is om een middag door te brengen.

Er zijn veel redenen waarom rugzaktoeristen het Hoan Kiem Meer zouden moeten bezoeken. Om te beginnen is het gratis om het parklandschap rond het meer te betreden. Het meer is ook een prima plek om mensen te kijken, want er zijn altijd veel plaatselijke bewoners en toeristen die van het landschap genieten. Bovendien zijn er veel betaalbare restaurants en cafés in de buurt waar je kunt genieten van een maaltijd of een kopje koffie.

Bezoek de Cu Chi Tunnels

De Cu Chi Tunnels zijn een netwerk van tunnels die tijdens de Vietnamoorlog door de Viet Cong gebruikt werden. De tunnels liggen ongeveer 60 mijl buiten Ho Chi Minh Stad en zijn een populaire toeristische attractie.

Er zijn veel redenen waarom rugzaktoeristen de Cu Chi Tunnels zouden moeten bezoeken. Om te beginnen is het een interessant stukje geschiedenis en biedt het een unieke kijk op de Vietnamoorlog. De tunnels zijn ook een prima plek om te wandelen en te verkennen, en er zijn veel verschillende delen die in moeilijkheidsgraad variëren van gemakkelijk tot extreem. De toegang tot het tunnelcomplex kost slechts 50.000 Dong (€ 2), waarmee het een van de goedkoopste attracties in Vietnam is.

Verken de Mekong Delta.

Deze streek is bekend om zijn rijstvelden, drijvende markten en tempels.De Mekong Delta is een streek in het zuiden van Vietnam. De delta bestaat uit een netwerk van rivieren en kanalen, en is bekend om zijn rijstvelden, drijvende markten en tempels. De Mekong Delta is om verschillende redenen een geweldige plaats voor rugzaktoeristen met een budget. Één daarvan is omdat het één van de goedkoopste plaatsen is om te bezoeken in het land. Een cruise op de baai kost slechts €9 per persoon, en er zijn tal van budgetvriendelijke overnachtingsmogelijkheden.

Dit zijn maar een paar van de vele dingen die je in Vietnam met een budget kunt doen. Met een beetje creativiteit en flexibiliteit kun je er dus een geweldige reis maken zonder veel geld uit te geven.

Gerelateerde berichten