Voordat je in het vliegtuig richting India stapt is deze gids een aanrader

India is een magische plek vol rijke cultuur, prachtige landschappen en heerlijk eten. Maar het is ook een land van contrasten, en nieuwe bezoekers kunnen verrast worden door de chaotische straten van het land, de overweldigende drukte en de hurktoiletten.

Om je te helpen het meeste uit je reis te halen, hebben we een lijst samengesteld met 10 dingen die je moet weten voordat je naar India reist.

1. Het verkeer is ongelooflijk

Serieus, het lijkt op niets wat je ooit eerder hebt gezien. Er zijn auto’s, scooters, riksja’s, dieren en mensen die allemaal strijden om ruimte op de weg, en toeteren is praktisch een nationaal tijdverdrijf. Als je er niet aan gewend bent, kunnen het constante lawaai en de chaos overweldigend zijn. Wees voorbereid op een serieuze opstopping – het is niet ongewoon dat mensen uren in de file staan.

2. De armoede is hartverscheurend

In India wonen enkele van de rijkste mensen ter wereld, maar er zijn ook grote aantallen arme mensen die moeite hebben om rond te komen. Wees voorbereid om bedelaars op straat te zien en kinderen die gevaarlijke klusjes doen zoals het schoonmaken van autoruiten op kruispunten. Het kan moeilijk te verkroppen zijn, maar probeer te onthouden dat je geld de plaatselijke economie helpt ondersteunen.

3. Het eten is geweldig – en pittig!

India is een land van specerijen – en niet alleen die met chili. Van garam masala tot kurkuma, het eten hier barst van de smaak. Maar als je niet gewend bent aan pittige gerechten, moet je in het begin voorzichtig te werk gaan. Veel restaurants maken je eten op verzoek graag minder pittig. Maar als je de volledige Indiase culinaire ervaring wilt, wees dan niet bang om bij je bestelling om extra chili te vragen!

Wees gewaarschuwd – de gerechten hier kunnen behoorlijk heet zijn. Kom dus voorbereid met een glas water (of melk) bij de hand, voor het geval dat. Geloof me, het is beter het zekere voor het onzekere te nemen als het om de Indiase keuken gaat!

4. De Taj Mahal is echt zo goed als ze zeggen

De Taj Mahal, een van de populairste toeristische bestemmingen in India, trekt elk jaar miljoenen bezoekers – en met reden. Het prachtige mausoleum werd gebouwd door Mughal-keizer Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw Mumtaz Mahal en is werkelijk een van de meest verbluffende stukken architectuur ter wereld.

5. Holi is HET festival om mee te maken in India

Holi, een Hindoeïstisch lentefeest dat in het hele land wordt gevierd, dankt zijn naam aan de legende van Holika Dahan – de verbranding van een kwade demon die zonder succes probeerde haar neef Prahlad (een toegewijd volgeling van Vishnu) te doden. Tegenwoordig vieren de mensen het door gekleurd poeder en water naar elkaar te gooien in een vrolijk vertoon van eenheid – zorg er alleen voor dat je niet te dicht bij iemand komt die bedekt is met rood poeder (het kan vlekken maken)!

6. Je zult waarschijnlijk op een gegeven moment ziek worden

Er is veel om van India te houden – het eten, de cultuur, de geschiedenis. Maar er is ook één ding waar je op voorbereid moet zijn: je zult waarschijnlijk op een gegeven moment tijdens je reis ziek worden. Of het nu gaat om voedselvergiftiging, een buikgriep of iets ernstigers, het is belangrijk om je bewust te zijn van het risico voordat je op reis gaat.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je kansen om ziek te worden te minimaliseren, zoals het vermijden van straatvoedsel en alleen flessenwater drinken. Maar zelfs als je alle voorzorgsmaatregelen van de wereld neemt, is er altijd een kans dat je ziek wordt. Neem dus je reisverzekering mee, sla een voorraad maagmedicatie in en kruis je vingers. Met een beetje geluk kom je je reis door zonder ziek te worden – maar zo niet, dan ben je in ieder geval voorbereid.

7. De stranden zijn prachtig, maar pas op voor smokkelwaar!

India is een land van contrasten, en dat is nergens duidelijker dan op de stranden. Aan de ene kant heb je de prachtige zandstranden, met golven die tegen de kust slaan en palmbomen die ruisen in de wind. Aan de andere kant heb je de verkopers die hun waren aanprijzen, de bedelaars die om geld bedelen, en het altijd aanwezige gevaar dat je spullen gestolen worden.

Dus hoewel de stranden mooi mogen zijn, is het belangrijk om altijd op je hoede te zijn. Kijk vooral uit voor mensen die je smokkelwaar willen verkopen – het is het niet waard om je veiligheid op het spel te zetten voor een paar goedkope snuisterijen!

8. Er zijn genoeg plaatsen om te winkelen – maar afdingen wordt verwacht

Dit kan als een schok komen voor iedereen die gewend is aan vaste prijzen, maar in India draait het allemaal om onderhandelen voor de beste deal. Je hoeft je echter geen zorgen te maken als je jezelf niet als een ervaren onderhandelaar beschouwt – bied gewoon een lagere prijs dan wat je eigenlijk bereid bent te betalen en kijk waar de verkoper op terugkomt. De kans is groot dat je uiteindelijk ergens in het midden betaalt.

9. Je vindt overal geldautomaten, maar ze werken niet altijd

Geldautomaten vind je op bijna elke straathoek in India, maar dat betekent niet dat ze altijd werken. In feite is het niet ongewoon dat geldautomaten zonder geld zitten of gewoon niet werken. Daarom is het altijd een goed idee om wat contant geld achter de hand te hebben als je naar India reist. Houd er bovendien rekening mee dat creditcards niet altijd worden geaccepteerd, dus je kunt het beste een mix van contant geld en kaart meenemen.

10. Je zult zeker terug willen komen

Je zult verliefd worden op India – en dus zeker terug willen komen: India heeft een manier om onder je huid te kruipen. De bezienswaardigheden, geluiden en geuren van het land zijn zoals nergens anders op aarde. En als je eenmaal het heerlijke eten hebt geproefd en de verbazingwekkende cultuur hebt ervaren, ben je verslaafd. Geloof ons, je zult je terugreis al plannen voordat je vertrekt.

 Conclusie

India is een geweldig land vol prachtige bezienswaardigheden, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Maar het is ook een land van contrasten, met chaotische straten en hurktoiletten die een schok kunnen zijn voor nieuwe bezoekers. Om ervoor te zorgen dat je een geweldige reis hebt, hebben we een lijst samengesteld met 10 dingen die je moet weten voordat je naar India reist. Goede reis!

Gerelateerde berichten