On the road in de VS!

De Verenigde Staten van Amerika is een groot land met veel verschillende landschappen en klimaten. Dit betekent dat het plannen van een langere roadtrip of zelfs alleen maar een gezinsvakantie ontmoedigend kan zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden om uit te kiezen, om nog maar te zwijgen van de enorme afstanden tussen de bestemmingen. De beste manier om je reis te plannen is door eerst te kiezen welke staat je wilt bezoeken, en dan plan van daaruit je route.Als je een bepaalde staat wilt bezoeken, kun je het beste onderzoek doen naar de verschillende klimaten en landschappen die er te vinden zijn. Wil je bijvoorbeeld gaan skiën in de Rocky Mountains, dan zou je naar Colorado of Utah moeten reizen. Wil je de stranden van de Oostkust ervaren, dan zou je naar staten als Virginia moeten gaan of Florida.

Als je eenmaal een staat gekozen hebt, is het tijd om je reisroute te gaan plannen. Daarin moet je zowel belangrijke als minder belangrijke bestemmingen opnemen, en ook de afstanden ertussen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met zaken als tolgelden, benzineprijzen, en kosten voor voedsel onderweg. Je kunt online bronnen gebruiken zoals Google Kaarten of TripAdvisor om je te helpen je route te plannen.

Er zijn veel verschillende routes die je kunt nemen als je gaat road trippen in de V.S., en de beste route voor jou hangt af van je specifieke interesses en hoeveel tijd je beschikbaar hebt.

Dit zijn alvast 2 bekende routes die je kunt onderzoeken!

Route 66

Als je zoveel mogelijk van het land wilt ervaren, is een goede optie de historische Route 66 te volgen. Route 66 is een historische snelweg die de Verenigde Staten doorkruist van Chicago, Illinois tot Santa Monica, Californië. De route loopt door veel verschillende staten, en er zijn onderweg een aantal interessante attracties en activiteiten te vinden. Enkele van de hoogtepunten zijn de Grand Canyon in Arizona, de Rocky Mountains in Colorado, en de stranden van Californië .

Als je weinig tijd hebt, of als je je op een bepaalde streek van het land wilt concentreren, kun je ook een kortere route kiezen. De oostkust van de V.S. is bijvoorbeeld de thuisbasis van een aantal beroemde stranden en historische monumenten. Als dit is wat je interesseert, dan kun je overwegen om te rijden van Virginia naar Florida, of omgekeerd.

Pacific Coast Highway

Als je een meer schilderachtige route zoekt, overweeg dan de Pacific Coast Highway (PCH). Deze route omhelst de kustlijn en biedt prachtige uitzichten op de oceaan. De PCH is een populaire route die de kustlijn van het westen van de Verenigde Staten omhelst. Hij biedt prachtige uitzichten op de oceaan en passeert een aantal beroemde attracties, zoals Californië’s Disneyland en Hollywood. De PCH is ook een prima optie als je andere beroemde bezienswaardigheden wilt bezoeken, zoals de Golden Gate Bridge in San Francisco.

Welke route je ook kiest, zorg ervoor dat je evenveel van de reis als van de bestemmingen geniet. De V.S. is een groot land met veel te zien en te doen, dus neem je tijd en ontspan onderweg.

Veel plezier met road trippen!

Gerelateerde berichten