Bespaar geld met pakketreizen: de voordelen

Ben je van plan om een tussenjaar te nemen voordat je gaat studeren of werken? Of heb je je hele leven al gedroomd om de wereld eens te verkennen? Een reis maken naar een ver land is misschien wel een van de mooiste ervaringen die je zult hebben in je leven, op welke leeftijd dan ook. Het enige wat de meeste mensen tegenhoudt naast een gebrek aan tijd is de kosten die eraan verbonden zijn. Echter hoeft reizen helemaal niet duur te zijn, zeker niet als je van plan bent om meerdere landen te bezoeken! In zulke gevallen is het slim om een pakketreis te boeken. Wat zijn de voordelen hiervan? Die leggen we je voor in dit blog.

Alles in een keer gedaan

Het stopt niet bij het checken van vliegtickets beste deals en het boeken van een retour ticket. Integendeel, bij het plannen van een reis moet je ook denken aan accommodatie, verzekeringen, vaccinaties, inpakken van je bagage en nog veel meer. Dat zijn best wel veel dingen om te onthouden als je ook nog eens meerdere landen achter elkaar wilt bezoeken. Bij een pakketreis wordt alles in één keer geboekt voor je: vlucht, accommodatie en soms zelfs andere services (een huurauto of een excursie). Alles wordt ook nog eens voor je uitgezocht, dus je hebt ook nog eens tijd bespaard op research. Het enige wat je hoeft te doen is je koffer goed vullen!

Een organisatie als aanspreekpunt, niet meerdere

Naar een land gaan waar je nog nooit bent geweest is altijd een verrassing en dat kan positief of negatief uitpakken. Maar wat als het laatste geval van toepassing is en je erachter komt dat het hotel waar je verblijft verschrikkelijk is? Als er vervelende dingen gebeuren tijdens een zelf samengestelde reis, moet je dat zelf oplossen. Dat is vrij lastig als je niet bekend bent met de taal of cultuur van het land. Bij een pakketreis is er een touroperator die verantwoordelijk is voor de gehele reis en bij wie je kan aankloppen als er iets mis gaat. Zij kunnen je dan ook helpen met het vinden van een oplossing of communiceren met de partij in kwestie. In nood pleeg je dus even een belletje naar Nederland en dan komt het wel goed met je reis.

Meer tijd om om je reisschema uit te vogelen

Kijk, het is leuk om elke seconde van de dag flexibele data last minutes vliegtickets te checken op Google, maar je kan het ook gewoon uit de handen laten nemen door een pakketreis te boeken. Daardoor krijg je ook meer tijd om je te verdiepen in alle toeristische bestemmingen van de landen waar je naartoe gaat! Soms zit er wel eens een excursie inbegrepen bij de pakketreis, maar je kunt ook altijd voor kiezen om alleen een vlucht en accommodatie te boeken bij zulke deals. Je kunt ook bij de touroperator terecht voor meer informatie over de landen die je gaat bezoeken en voor mogelijke tips die ze hebben. Zij hebben zich immers verdiept in de landen die ze aanbieden in hun pakketreizen.

Een helder kostenplaatje en deken van zekerheid

Bij het boeken van pakketreizen weet je vooraf al wat de kosten zullen zijn. Bij een samengestelde vakantie is dat grotendeels onzeker, vooral wanneer je snel nog even iets wilt omboeken. Bij sommige aanbieders van pakketreizen kun je echter soms nog wel tot een aantal dagen van tevoren je reis wijzigen. Als je reis dus niet helemaal uitkomt om welke reden dan ook, dan kun je het gewoon omboeken. Een ander voordeel qua kosten bij het boeken van een pakketreis is dat je niet hoeft te wisselen naar vreemde valuta wanneer je vooraf boekt. Daarnaast ben je ook gedekt wanneer de reisorganisatie failliet gaat: je krijgt namelijk dan gewoon je geld terug en ze hebben alsnog de verantwoordelijkheid dat je vakantie goed gaat. 

Gerelateerde berichten