Single reizen de moeite waard?

Er bestaan nogal wat misverstanden als het gaat om single reizen. Bij het horen van het woord single reizen zie je al snel een groepje mensen voor je die uit wanhoop maar op vakantie gaan. Gelukkig is de realiteit anders. Single reizen is een goede manier om samen met andere mensen een reis te beleven. 

Redenen waarom reizigers voor single reizen kiezen zijn uiteenlopend. Vaak komt het erop neer dat je zelf een heel specifieke reis wilt doen, maar niet gelijk iemand hebt in je omgeving die hetzelfde wil. Je kunt dan alleen gaan reizen, maar aansluiten bij een reis met andere solo reizenden is dan een uitstekende optie. Niet alleen is het gezellig, maar het samen beleven van een vakantie maakt je vakantie alleen maar leuker. 

Wanneer is een single reis de moeite waard?

Een singlereis is de moeite waard vooral voor mensen die:

  • Graag samen met andere mensen een vakantie beleven
  • Nieuwe mensen willen leren kennen 
  • Graag een bestemming verkennen, maar niet zelf met de rugzak op in een hostel wilt belanden
  • Het wel prettig vinden als alles gewoon geregeld is

In de praktijk hebben mensen heel uiteenlopende redenen om zich aan te sluiten bij een groep. Het is ontzettend leuk om op avontuur te gaan met mensen die net als jij op zoek zijn naar een afwisselende reis in het buitenland. 

Veel twintigers op singlereis

De single reizen van Simi staan open voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar uit Nederland of Vlaanderen. Je komt dus altijd terecht in een groep met jonge mensen. Hoewel 18 of 32 nog wel een verschil is, zul je zien dat de grote verbindende factor tijdens zo’n groepsreis vooral is dat je in een groep terecht komt met allemaal actieve, jonge mensen. Er is altijd wel iemand die iets wil ondernemen. Een drankje doen ‘s avonds, een spectaculaire activiteit ondernemen of gewoon nog even het stadje in waar je dan bent. 

Het grootste deel van de reizigers bestaat uit twintigers, met een groot deel van de reizigers tot een jaar of 26. 

Je boekt je single reis altijd inclusief vervoer, verblijf en activiteiten. Hierdoor beleef je je reis samen met je reisgenoten van begin tot eind. Wel zo prettig als je samen vliegt toch? 

Ver weg of dichtbij 

Zowel binnen als buiten Europa is er een afwisselend aanbod aan vakanties te vinden. Of je nu een droomreis naar Tanzania wilt maken, het unieke Vietnam wilt ontdekken, die roadtrip door Californië wilt maken of lekker naar Bali wilt, er zijn meer dan genoeg opties. Minder ver van huis zijn er ook heel veel mogelijkheden. Onderschat vooral niet hoe mooi Europa is, want met rondreizen door Griekenland, Noorwegen, Zweden, Ierland, Bulgarije en nog vele andere bestemmingen ontdek je een land op unieke wijze. 

Spanning bij het boeken van een singlereis

Een single reis boeken is best even spannend. Je kent immers niemand vooraf. Wat je vooral moet bedenken is dat ook je reisgenoten over het algemeen niemand kennen. Je begint dus allemaal blanco aan het avontuur en de reis. Zodra de groep groot genoeg is, krijg je inloggegevens en kun je online kennis met elkaar maken. Een goede manier om alvast het ijs te breken. Soms spreken groepen ook al ergens af om in het echt kennis te maken. Dat raden we je zeker aan, want daarmee begint de voorpret van je vakantie alleen maar eerder.

Een reis boeken zonder dat je iemand kent is echt wel eventjes spannend. Wat het allerbelangrijkste is, is om een reis uit te kiezen die echt bij jou past. Een reis waar je hart een sprongetje van maakt. De kans is dan groot dat je terechtkomt in een groep reisgenoten waar je veel mee gemeen hebt. Niet voor niets ontstaan er vaak goede vriendschappen tijdens dit soort reizen en spreken mensen elkaar vaak jaren later nog. 

Moet je single zijn om mee te kunnen?

Zeker niet. Hoewel 80% van de reizigers alleen boekt, reizen er ook regelmatig vrienden samen mee. Je kunt dus gerust ook samen met iemand boeken, maar alleen als je het leuk vindt om in een grotere groep terecht te komen natuurlijk. Voor de volledigheid: een singlereis heeft niets met daten te maken. Er ontstaat natuurlijk wel eens wat tijdens zo’n reis, maar het doel is vooral om een hele leuke, afwisselende reis met een groep mensen van min of meer je eigen leeftijd te beleven.

Gerelateerde berichten